miércoles, 26 de octubre de 2011

L’ART SENSE CENSURES


..........i què en pensen els meus familiars, amics i amigues sobre QUÈ ÉS L’ART?
He volgut saber, per anar una mica més enllà, què en pensa la gent que m’envolta sobre què és l’art. A partir dels missatges via internet he pogut fer un llistat de persones, de diferent edat i professió per tal de veure què en pensa cadascú.

L'ART SENSE CENSURES... Us convido a llegir les seves aportacions, totes elles escrites al peu de la lletra i sabent que és la primera idea que els ha vingut en ment, tal com els hi he dit. Les respostes són transcripció copiada, així que podem aprofitar per fixar-nos en l’escriptura. Cada persona personalitza les seves paraules i sorgeixen de la seva ment....AIXÒ ÉS ART??
Aquí teniu les seves respostes:

FRANCISCO LORENTE CASTILLO (papa 63 anys - serraller): El arte podría ser una cosa que hay personas que tienen una capacidad y dedicatoria plena para hacer cosas que nunca, nunca hubieran pensado que podrían hacerse.
El art en si,
la seva paraula en si, parlariem de persones capacitades intelctualment , capacitades per crear pintura, arquitectura… .


GLORIA SOLANICH CASAS ( mama 63 anys- jubilada - pinta quadres a l'oli): La persona que pinta, que fa fotografíes, per exemple una florista que arregla flors per un casament, la persona que maquilla o fa maquillatges corporals toto això és art.
Els vestits que están tan ben fets també és art, tot el que sigui crear, el papa si fa una barana ben guapa, també és art.

FRANCESC LORENTE SOLANICH (germà 36 anys - mestre d’educació física- CACE- Club d’arts marcials ): És tota expressió lliure que manifesta una persona des dels sentiments. Realització personal d’un mateix.

MONTSE FUENTES HERREROS (cunyada 34 anys - Mestre d’educació infantil): Creativitat, expressió, manera d’expressar-se que cadascú fa. Manera que té cadascú d’interpretar la realitat.


MARC LORENTE FUENTES (nebot 10 anys): Una cosa que està molt ben feta, o un artista o una artesió...una obra d’art.


ERIC SOARES FUENTES (cosí d’en Marc- 7 anys):Pintar

PATRICIA RUBIO LORENTE (cosina 25 anys - Recursoso humans): L'art és materialitzar d'alguna manera la creativitat. Una creativitat viva.


JOSEP PIJOAN SERRA (amic 35 anys - comercial): Una forma d''expressar emocions, sentiments, la forma d' veure les coses a traves dels ulls d' l'artista q ha fet l'obra. Si et va be, es el q m'ha passat x el cap!!! Vagi be!

BEGOÑA JIMENEZ (amiga 26 anys- mestre d'educació secundària): A veure per mi es qualsevol activitat els processos de la qual han estat subjectes a l'activitat humana, pero la silvia a classe em va dir que aixo es massa tecnic. En realitat a l'altra carrera sempre ho definien aixi...crec q aquesta definicio es generica per la qual cosa es pot aplicar als ambits en general. Sempre pots comentar que pot haver-hi diferents acepcions depenent del context i situacio, que et sembla?

CARLOS FERNÁNDEZ CANO ( amic 38 anys - serraller i dj): el arte para mi es una forma de expresar sentimientos, estado de animo o forma de ver las cosas sea de la manera que sea (pintura, musica, escultura...)
espero que te haya servido de ayuda muakkkkssssss


JOSEP TRIPIANA ( amic 36 anys - metalurgica - projeccions en pantalla per a discoteques): Art és el que la societat desideix que ho és, només així s'entent el valor al que arriven certes obres totalment estupides i estèticament llastimoses, d'altres en les que un hi podria valorar l'esforç són considerades treballs manuals o pintades grolleres.
Espero que et serveixi d'algu la meva opinió, un petonàs.

JORDI JUVANTENY (amic 25 anys - representant d'un Dj ): Plasmar i expresar un fet o sensació. Jajajajjajajajajaj que et sembla????

M-DE MIGUEL TECHNOLASTICS (amic 21 anys - cambrer en restaurant i Dj): el arte es..................... pelarte de frio!! Jajajja


NURIA SWAN (amiga i companya de pis 25 anys - cantant): L'art es tot allo capaç d'emocionarte


MARINA LÓPEZ (amiga 25 anys): Plasmar les emocions i sentiments d'una manera artistica

MAYTE GRAGERA (amiga 21 anys - mestre de primària): arte: escenificacion de sentimientos , escenific de sentimientos, cuadros, vale…..xdddd
lo he hecho bien?
cuadros
nse………….. cuando pienso arte pienso cuadros

SANDRA SERRA (amiga 29 anys - perruquera): L'art es la mare que ta parit!! Jajaja. Nose ara em fas pensar, es fer una cosa amb creativitat imaginació i crearla


ADRIÀ MENASSANCH (amic 23 anys - estudiant): Es l'expresio subjectiva de sentiments o emocions plasmades en algun objecte o base on pots desembolupar qualsevol tipus de paranoia o pensament Es l'expresio subjectiva de sentiments o emocions plasmades en algun objecte o base on pots desembolupar qualsevol tipus de paranoia o pensament

GUSTAVO RODRÍGUEZ (amic 24 anys - Nutricionista): art? Per a mi lart es aconseguir expresar alguna cosa ja siguin sentiments o objeccions, quejes o malestar amb qualsevol acció o objecte que hagi creat un mateix. Crec que lart es art quan la gent li dona limportancia o un valor, ja que si ningu li fa cas no ha aconseguit captivar ningu i pertant no ha cumplert la seva funcio i pasa de ser una obra dart a una manualitat sense valor.
Marieta no se si es el que buscaves però espero haverte ajudat. Qualsevol cosa més ja saps PETONETS



Aquesta recerca ha estat molt interessant i alhora divertida ja que he après moltes coses amb el que m'han dit, i a la vegada, diria que els he pogut conèixer una mica millor a tots.


ALGUNA DEFINICIÓ US CRIDA L'ATENCIÓ ???

2 comentarios:

  1. M'ha encantat la de la Nuria Swam. Breu però molt contundent!

    ResponderEliminar
  2. Maria,

    Tens un bon repertori de definicions, però la millor "la que vas trobar-te" en el metro... Sense menysprear a les altres...

    ResponderEliminar